Ana Sayfa » Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi

      Atalarımızın kurmuş olduğu yüce imparatorluk olan Osmanlı İmparatorluğundan günümüze dek uzanan harika bir tatlı tarifi ile sizlerle birlikteyim sevgili gönül dostları. Tatlılar hepimizin yakından sevdiği nefis yemeklerden sonra yediğimiz ve asla vazgeçemediğimiz lezzetlerdendir. Tatlılar içerisinde özellikle bir tatlı var ki dillere destan. Fırın sütlaç. Bu gün sizlere sütlaç tarifi, fırın sütlaç yapılışı edeceğim ve harika bir lezzete erişmemize vesile olacak bu beceriyi sizlerde kazanacaksınız. Aslında sütlaç tarifini çoğu bayan bildiğini zanneder ancak, göz ardı edilen bazı püf noktaları var ki bunları da yazımda okuyarak öğrenecek harika sütlaçlar yaparak hem eşinizi, çocuklarınızı hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz.
Öncelikle sizlere tarifi izah etmeden önce 4 kişilik malzeme listesini vereyim ki sütlaçı yapmadan evvel yapacağımız bazı işlemler var. Listemiz şöyle;
·        5 su bardağı süt
·        Yarım su bardağı pirinç
·        1 su bardağı toz şeker
·        1 çorba kaşığı nişasta
·        1 çorba kaşığı pirinç unu
·        1 çay kaşığı vanilya
·        Yarım çay bardağı ufalanmış damla sakızı
Malzeme listemiz bu şekilde.
Her şeyden evvel 6 saat öncesinden pirincimizi suya koyup bekletmemiz gerekmektedir. Sütlaçımızı yapmaya başladığımız zaman az bir miktardaki su ile haşlayalım.
Tenceremizi ateşe koyup içerisine sütümüzü, vanilyamızı, damla sakızımızı ve şekerimizi ilave ederek yavaş, yavaş karıştırmaya başlayınız.
Bu esnada farklı bir kaba pirinç ununu ve nişastamızı koyup karıştırmaya başlayınız. Ardından biraz su ilave edip karıştırmaya devam edelim. Diğer tenceredeki sütümüz tam kaynamaya başladığı esnada bu hazırladığımız karışımı içerisine ilave edin ve sürekli olarak karıştırmaya devam edin. Ta ki sütlaç istediğimiz kıvama gelinceye kadar.
İstediğimiz kıvama geldiği zaman fırına verme işlemi başlamış oluyor. Kâselerimizin içerisine sütlaçı dökün ve derin bir tepsiye kâseleri yerleştirin. Burada dikkat edilecek bir husus sütlacın üzeri pişerken içinin pişip sertleşmemesi için tepsinin içerisine bir miktar su koyun.
Fırında ortalama olarak üstleri kızarana kadar 3-5 dakika pişirdikten sonra çıkartın ve servise hazır hale getirin.
En güzel çorba tarifleri ve mercimek çorbası yapımı yanı sıra tüm yemek tarifleri için sitemizi ziyaret ediniz. http://www.yemektarifleri34.com/karniyarik-tarifi.html

Devamında sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yiyin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder