Atalarımızın
kurmuş olduğu yüce imparatorluk olan Osmanlı İmparatorluğundan günümüze dek
uzanan harika bir tatlı tarifi ile sizlerle birlikteyim sevgili gönül dostları.
Tatlılar hepimizin yakından sevdiği nefis yemeklerden sonra yediğimiz ve asla
vazgeçemediğimiz lezzetlerdendir. Tatlılar içerisinde özellikle bir tatlı var
ki dillere destan. Fırın sütlaç. Bu gün sizlere sütlaç tarifi, fırın sütlaç yapılışı edeceğim ve harika bir
lezzete erişmemize vesile olacak bu beceriyi sizlerde kazanacaksınız. Aslında sütlaç
tarifini çoğu bayan bildiğini zanneder ancak, göz ardı edilen bazı püf
noktaları var ki bunları da yazımda okuyarak öğrenecek harika sütlaçlar yaparak
hem eşinizi, çocuklarınızı hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz.
Öncelikle sizlere tarifi izah etmeden önce 4 kişilik malzeme
listesini vereyim ki sütlaçı yapmadan evvel yapacağımız bazı işlemler var.
Listemiz şöyle;
·
5 su bardağı süt
·
Yarım su bardağı pirinç
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 çorba kaşığı nişasta
·
1 çorba kaşığı pirinç unu
·
1 çay kaşığı vanilya
·
Yarım çay bardağı ufalanmış damla sakızı
Malzeme listemiz bu şekilde.
Her şeyden evvel 6 saat öncesinden pirincimizi suya koyup
bekletmemiz gerekmektedir. Sütlaçımızı yapmaya başladığımız zaman az bir
miktardaki su ile haşlayalım.
Tenceremizi ateşe koyup içerisine sütümüzü, vanilyamızı,
damla sakızımızı ve şekerimizi ilave ederek yavaş, yavaş karıştırmaya
başlayınız.
Bu esnada farklı bir kaba pirinç ununu ve nişastamızı koyup
karıştırmaya başlayınız. Ardından biraz su ilave edip karıştırmaya devam
edelim. Diğer tenceredeki sütümüz tam kaynamaya başladığı esnada bu
hazırladığımız karışımı içerisine ilave edin ve sürekli olarak karıştırmaya devam
edin. Ta ki sütlaç istediğimiz kıvama gelinceye kadar.
İstediğimiz kıvama geldiği zaman fırına verme işlemi
başlamış oluyor. Kâselerimizin içerisine sütlaçı dökün ve derin bir tepsiye
kâseleri yerleştirin. Burada dikkat edilecek bir husus sütlacın üzeri pişerken
içinin pişip sertleşmemesi için tepsinin içerisine bir miktar su koyun.
Fırında ortalama olarak üstleri kızarana kadar 3-5 dakika
pişirdikten sonra çıkartın ve servise hazır hale getirin.
En güzel çorba tarifleri ve mercimek çorbası yapımı yanı
sıra tüm yemek tarifleri için sitemizi ziyaret ediniz. http://www.yemektarifleri34.com/karniyarik-tarifi.html
Devamında sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yiyin. Afiyet
olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder