Ana Sayfa » ÇELİK RAF SİSTEMLERİ

ÇELİK RAF SİSTEMLERİ


Günümüzde kullanımı yaygınlaşan çelik raf sistemleri pek çok alanda depolama işlemini karşılamakla beraber isteğe ve arzuya göre değişik alanlarda da kullanılabilmektedir. Çelik doğada, oksijen ve sülfür gibi elementlerin birleşiminden meydana gelmekte olup dayanıklılığı ile her alanda tercih edilmektedir. Otomobillerde, makinelerde, yapı sektöründe, altyapı işlemlerinde yaygınca kullanılmaktadır.
Çelik raf sistemleri genellikle küçük ve büyük depolama işlemlerinde kullanılmaktadır. Veri depolama ya da malzeme depolama rafları diye de bilinen çelik raf sistemleri, piyasada ki ihtiyacı karşılayarak kişilerin talepleri doğrultusunda raf sistemlerinin büyüklüğü, yüksekliği değiştirilebilmektedir. Çelik raf yapılırken saç kalınlıkları, raf tablasının büyüklüğüne ve taşıma kapasitesine göre 0,70 mm den 2 mm’ye kadar farklı kalınlıklarda üretilebilmektedir. Standart olan raf arası derinlik ölçüleri ise; 27 cm, 31 cm, 44 cm, 59 cm,75 cm ve 93 cm olarak bilinmektedir. Çelik rafın sağdan sola olan ölçüleri ise 61 cm,75 cm ve 93 cm’dir. Bu ölçülerin arasında en fazla tercih edilen, kullanılan ürün ölçüleri 31x93 ile 43x93 raf tablaları olarak bilinmektedir.
Çelik raf sistemlerinin ayakta durabilmesi için gereken ve en büyük yardımcısı çelik raf profil ayağı olmaktadır. Çelik raf profil ayak üzerinde birçok delik bulunan bir çeşit borudur. Deliklerinin olmasının sebebi profilin yüksekliği düşünülerek istenilen yükseklikte raf takılabilme özelliği olmasından kaynaklanmaktadır. Çelik raf profilinin uzunluğu bir metreden başlayıp beş metreye kadar istenilen ölçüde üretilebilmekte olup, beş metrenin de üzerinde üretimlerin kullanımı sağlıklı olmayacağından tavsiye edilmemektedir. Çelik raf profillerin en fazla 2 metre- 2,5 metre veya 3 metre olanları sıkça kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Her çelik raf profilinin zeminle temas eden en alt kısmına plastik taban takılması gerekmektedir. Bunun sebebi ise çelik raf ünitesini kurulurken veya kurulduktan sonra sağa sola çekerek götürmeye çalıştığımızda bulunduğu zemini çizmemek ve zemine bu sebepten ötürü zarar vermemek için plastik bir taban çelik raf sistemine takılmalıdır. Çelik raf sisteminin boyası yapılmadan önce yağlanmalı sonrasında boya yapılmalıdır. Bunun nedeni boyanın zaman içerisinde dökülmesini engellemek ve rafın ömrünü daha da uzun zamana çıkarmak için olmaktadır. Çelik, dayanıklı, uzun ömürlü ve kullanışlı olduğu için en çok tercih edilen malzemelerdendir ve piyasada her alanda karşımıza çıkmaktadır. Daha fazlası için http://www.celikraf.web.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder