Ana Sayfa » 2018 – 2019 Yılında VAR Geliyor

2018 – 2019 Yılında VAR Geliyor


Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören başta olmak üzere, yönetim kurulunun kararına göre yeni sezonda VAR projesinin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Gerekli tüm anlaşmaların yapıldığı bildirilirken, video hakem uygulamasıyla ilgili pilot projelerde de başarı kaydedildiği ve bu sayede yeni sezonun tamamen sorunsuz geçmesinin beklendiği dile getirildi. Özellikle ofsayt, penaltı ve kırmızı kartlık pozisyonlarda bir yanlışlık olduğu taktirde doğrudan oyuna müdahale etmesi beklenen VAR sisteminde tecrübeli isimler yer alacak. Bu kişiler eski hakem veya hakemlik görevine devam eden kişiler arasından seçilecek.
Kararlar Nasıl Uygulanacak?
Oyuna herhangi bir şekilde her taç pozisyonunda, kornerde veya ufak faullerde müdahale edilmesi mümkün değil. Bu tarz bir futbol hem yavaş olacağı hem de seyir zevki vermeyeceği için tercih edilmiyor. Bundan dolayı özellikle de günümüzde yürütülen çalışmalarda ve incelemelerde, kararların önemli pozisyonlar için geçerli olacağı bildiriliyor. Türkiye Futbol Federasyonu başarılı sonuçlar alabilmeyi hedefledikleri bu projeyle birlikte Avrupa standartlarına uygun, kaliteli ve sorunsuz futbol oynanmasını sağlamayı hedefliyor.
Penaltı Ve Kırmızı Kartlara Etki Edilecek
Oyuncunun herhangi bir hakaretinin bulunması, sert müdahalesinin bulunması, penaltı olmayan pozisyona penaltı verilmesi veya verilmemesi durumlarında VAR gözlemcileri hakemlere durumu bildirecek. Onlar pek çok kameradan maçı takip edebiliyor olacakları için, hakem genellikle onların görüşleri doğrultusunda kararını değiştirme inisiyatifine sahip olacağı düşünülüyor.
Rekabetin Kalitesinin Artırılması Hedefleniyor
VAR sisteminin oyuna müdahalesinin olabilmesi için ve olmaması için belirlenmiş olan kuralların normalde 4 tane olması gerektiğini belirten Demirören, dikkat çekici bir noktaya değindi. “Normalde 4 madde olan VAR, Türkiye’de faaliyete geçirilmek istendiği zaman 14 madde olur” demesinin ardından, basın mensupları ve medyaya değinerek özellikle günümüzde rekabet kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı.
Her zaman için hakemlere yüklenildiğini ve bunun doğru olmadığını belirten Demirören, hakemlere söyledikleri sözleri basın mensuplarıyla paylaştı. Türk hakemleri de dünyadaki pek çok hakem gibi hata yapabiliyor. Bu durumu en aza indirmeyi hedefleyen bir topluluk istediğini belirtti. Özellikle baskılara boyun eğmeden, sahaya başı dik şekilde çıkan hakemler olması gerektiğini vurguladı. Spor dünyasındaki en güncel haberler ve maçlara açılan en yüksek oranları en iyi bahis siteleri üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder