Ana Sayfa » Arsenal Teknik Direktörü Rekor Kırıyor

Arsenal Teknik Direktörü Rekor Kırıyor

İngiltere Premier Lig’in en önemli takımlarından biri olan Arselan’in teknik adamı Arsene Wenger tam 21 yılı geride bırakarak rekora doğru koşuyor. Fransız asıllı olan teknik adam başarılı kariyeriyle adeta göz dolduruyor.
Son rekor Manchester United takımının efsane teknik adamlarından olan Sir Alex Fergunson’a aitti. Teknik Direktör tam 7 bin 582 günlük bir teknik direktörlük yapmıştı. Ancak şimdi bu rekoru kıran Arsene Wenger 68 yaşında kariyer basamaklarının zirvesinde yer alıyor. Premier Lig içerisinde en fazla maça çıkan adam ünvanını alan Fransız asıllı teknik direktör İskoç teknik adam olan Fergunson’un 810 maçlık rekorunu da böylece geride bırakmış oldu.
811 lig maçına çıkan Fransız teknik direktör tam 468 galibiyet kazanırken 198 beraberliğe ve 145 mağlubiyete de tanık oldu. Ferguson ise Manchester United’ı tam 26 yıl çalıştırmıştı. 810 maç içerisinde 568 galibiyet gören takım 168 beraberlik ve 114 de mağlubiyet almıştı.
Premier Lig’i Kazanan İlk yabancı Çalıştırıcı Ünvanına Sahip
Efsane futbolcuları kadrosuna katmasıyla ünlü olan çalıştırıcı aynı zamanda Premier Lig’i ilk kazanan yabancı çalıştırıcı ünvanına da sahip.
Ancak puan anlamında Wenger’in Ferguson’un gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü Manchester United ile tam 1752 puan toplayan Ferguson’a karşılık Wenger sadece 1602 puan toplayabilmiştir. Wenger tam 15 kez ayın teknik direktörü seçilirken Ferguson da 27 kez ayın teknik direktörü seçildi. Wenger 3 kez yılın teknik adamı ünvanını alırken Ferguson 11 kez yılın teknik direktörü ünvanını almıştır.
Üç büyükler olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile kıyas yaptığımız zaman Wenger’in görev süresi boyunca bu takımların 60 kez teknik direktör değişikliği yaptığını söyleyebiliriz.
1996 senesinden 1997 senesine kadar geçen sürede Fenerbahçe tam 21 kez teknik direktör değiştirirken, Galatasaray 20, Beşiktaş ise 19 kez teknik direktör değiştirdi. Ayrıca Wenger’in dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan İngiltere Federasyon Kupası’nı tam 7 kez kazandığını söyleyebiliriz. Bu da Wenger’in en önemli rekorlarından biri olarak biliniyor. Fransız çalıştırıcı başarılarıyla futbol dünyasının en prestijli isimleri arasında gösteriliyor. Premier Lig maçlarına açılan en yüksek oranları en iyi kaçak iddaa siteleri üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder